[gtranslate]

Groepsrondreis Suriname

vanaf

€2150

Duur

16 dagen

Min. Pers.

2

Ontdek Meer

Deze avontuurlijke reis biedt een perfecte mix van de prachtige flora en fauna van Suriname en de rijke cultuur van het land. Tijdens deze reis geniet u volop van het ongerepte natuurschoon en maakt u kennis met de diverse en hartelijke Surinaamse bevolking. Speciaal samengesteld voor reizigers die op zoek zijn naar de ultieme combinatie van culturele ervaringen en het verkennen van het Amazonewoud, is deze groepsrondreis een unieke kans om Suriname te ontdekken. Boekbaar via onze betrouwbare reispartner in Nederland, is deze reis inclusief vliegticket en wordt deze professioneel door ons uitgevoerd.

 

Hoogtepunten/Activiteiten

Bezoek aan verschillende districten in Suriname
Leerrijke historie
Kennismaking van de diversie culturen
Spotten van wilde dieren

Advies van Insiders

Shanifa - Orange Travel

Shanifa

Reisspecialist

Deze tour biedt een unieke kans om de ware ziel van Suriname te ervaren. Met deskundige gidsen die de geheimen van elk bezocht gebied kennen, krijgen gasten een diepgaand inzicht in de rijke geschiedenis, de diverse cultuur en de adembenemende natuur van het land.

Van de levendige straten van Paramaribo tot de serene waterwegen van Commewijne en de stroomversnellingen van de Boven Suriname Rivier, elke bestemming biedt een unieke en betoverende ervaring. Voor reizigers die verlangen naar avontuur, authenticiteit en een diepere verbinding met een bestemming, is deze rondreis door Suriname een absolute must.

Inclusief/Exclusief

Verblijf in toeristenklasse-accommodaties of middenklassehotels.
Overnachting in 2-persoonskamers voorzien van een bad of een douche en een toilet.
In Afobaka Resort en mogelijk in Houttuyn Resort overnacht u in kamers met gedeelde sanitaire voorzieningen. Als u alleen reist, dan verblijft u in een 1-persoonskamer.
Verzorging is op basis van logies en ontbijt. In Afobaka is een kookcursus met diner inbegrepen.
De excursies zoals omschreven
Entreegelden
Begeleiding tijdens de reis door een deskundige Nederlandssprekende reisleider
Rechtstreekse vlucht Amsterdam – Paramaribo en vice versa met KLM
Toegangsbewijs Suriname. Meer informatie over dit toegangsbewijs en de procedure vindt u op de pagina grensdocumenten en visa.
Kofferservice
Fooien
Kosten optionele excursies
Reserveringskosten, € 20,- per boeking.

Rondreis Informatie

Programma
Dag 1 – Vlucht Amsterdam – Paramaribo
Dag 2 – Stadswandeling door historisch centrum Paramaribo
Dag 3 – Saramacca, Coronie en naar Bigi Pan
Dag 4 – Verkenning van het magische Bigi Pan
Dag 5 – De Zeedijk en lokale markt in Nieuw Nickerie, Groningen en naar Peperpot
Dag 6 – Bezoek aan Fort Nieuw-Amsterdam, rondleiding Mariënburg en wandeling Frederiksdorp
Dag 7 – Vrije dag; ontdek Peperpot of optioneel op zoek naar dolfijnen of schildpadden
Dag 8 – Jodensavanne en naar Afobaka voor een kennismaking met de Surinaamse keuken
Dag 9 – Wandeling naar de Brownsberg in het Brokopondodistrict
Dag 10 – Per gemotoriseerde korjaal naar het eiland Isadou
Dag 11 – Het tropische regenwoud van Isadou: (Marrondorp en kaaimannen spotten)
Dag 12 – Wandeling door het regenwoud
Dag 13 – Terug naar Paramaribo
Dag 14 – Vrije dag – mogelijkheid tot optionele excursie
Dag 15 – Vlucht Paramaribo – Amsterdam
Dag 16 – Aankomst op Schiphol

Dag 1: Amsterdam – Paramaribo

We vliegen naar Suriname. Na aankomst op de luchthaven worden we naar het hotel in Paramaribo gebracht, waar we twee nachten verblijven.

Reisafstand: Ca. 50 km
Maaltijden: Geen
Accommodatie: 2 persoons kamer (met airconditioning)/ privé bad & toilet

Dag 2: Stadswandeling door monumentaal Paramaribo

Het historische centrum van Paramaribo staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Naast de bijzondere gebouwen, zoals de houten Sint-Petrus-en-Paulusbasiliek, zijn de etnische groepen die hier samenleven kenmerkend voor de stad. Tijdens een stadswandeling ontdekken we de rijke geschiedenis die achter de mooie houten façades van de diverse gebouwen schuilgaat. Ook zien we het Onafhankelijkheidsplein, waaraan meerdere historische gebouwen liggen, zoals het stralende witte presidentiële paleis: een ware blikvanger.

Reisafstand: Ca. 0 km
Maaltijden: Ontbijt
Accommodatie: 2 persoons kamer (met airconditioning)/ privé bad & toilet


Dag 3: Naar Bigi Pan

We laten de hoofdstad van Suriname achter ons en reizen in westelijke richting. Via de districten Saramacca en Coronie gaan we naar Nickerie. Onderweg stoppen we in het vissersplaatsje Boskamp, waar vers gevangen vis wordt verhandeld en gerookt. In het kokosdistrict Coronie, waar duizenden wuivende palmbomen het landschap sieren, zien we dat de slavenhuizen nog in originele stijl zijn behouden. In het begin van de 19e eeuw werden de eerste plantages hier aangelegd door Britten en Schotten. Namen als Burnside en Mary’s Hope herinneren aan dat verre verleden. Na een bezoek aan een rijstplantage onderweg stappen we op de boot en varen we in een uurtje naar een ecovriendelijk resort op het water van Bigi Pan. Op deze bijzondere plek verblijven we twee nachten. Na het diner gaan we weer aan boord, deze keer om kaaimannen en slangen te spotten.

Reisafstand: Ca. 250 km
Maaltijden: Ontbijt, lunch & dinner
Accommodatie: 2 persoons kamer (geen airconditioning)/ gezamenlijk bad & toilet


Dag 4: Welkom in het vogelparadijs!

Zet de wekker vroeg en installeer u nog voor de zon opkomt op uw balkon. Grote zwermen vogels verlaten op dit tijdstip hun slaapplaats: een geweldig schouwspel! In het trekvogelseizoen (oktober-maart) stappen we nog voor het ontbijt in de boot voor een vogeltoer. In het gebied komen maar liefst 122 vogelsoorten voor, waarvan 72 soorten het hele jaar door waar te nemen zijn, zoals de karakteristieke rode ibis. De rest van de ochtend bent u vrij om te kajakken, traditioneel krabben te vangen of om heerlijk te relaxen. In de middag is er een uitgebreide boottocht door het moeras om te genieten van de bijzondere flora en fauna in dit enorme natuurgebied. In het trekvogelseizoen eindigt deze tocht bij de slaapplaats van de trekvogels. U bent getuige van een magisch gebeuren wanneer duizenden vogels de lucht kleuren, op zoek naar hun slaapplaats voor de nacht.

Reisafstand: 0 km
Maaltijden: Ontbijt, lunch & dinner
Accommodatie: 2 persoons kamer (geen airconditioning)/ gezamenlijk bad & toilet

 

Dag 5: Nieuw Nickerie, Groningen en naar Peperpot

De ochtend is ter vrije besteding. Geniet u vanaf uw balkon nog van de serene omgeving, de rondvliegende vogels en het wonderschone uitzicht? Na de lunch vertrekken we naar Nieuw Nickerie, de stad die vlak bij de grens met buurland Guyana ligt en die omringd wordt door rijstvelden. We zien de Zeedijk, die de stad beschermt tegen de oceaan, en wandelen over de aan het Brassaplein gelegen lokale markt. Hierna vervolgen we onze reis naar het district Commewijne. Onderweg maken we eerst nog een stop in het plaatsje Groningen, de hoofdplaats van tuinbouwdistrict Saramacca. Hier stichtten geëmigreerde Nederlandse boeren in 1845 voor het eerst in de Surinaamse geschiedenis een nederzetting, in de hoop een beter bestaan op te kunnen bouwen. In de vroege vooravond arriveren we in ons boetiekhotel, dat op een van oudste koffie- en cacaoplantages aan de Surinamerivier ligt en grenst aan het Peperpot Natuur Park. We verblijven hier drie nachten.

Reisafstand: Ca. 260 km
Maaltijden: Ontbijt & lunch
Accommodatie: 2 persoons kamer (met airconditioning)/ privé bad & toilet


Dag 6: Het Commewijnegebied

Vanwege de grote vruchtbaarheid van het Commewijnegebied werden hier vanaf de 17e eeuw grote plantages gevestigd door (voornamelijk) de Nederlandse kolonisten. Op de plek waar de Commewijnerivier uitmondt in de Surinamerivier werd later Fort Nieuw-Amsterdam gebouwd om het gebied te beschermen tegen aanvallen van piraten en gevluchte slaven. Na de afschaffing van de slavernij in 1863 kwam er een einde aan de plantagecultuur, maar veel van de oude plantages zijn nu nog te bezoeken. Wij beginnen onze verkenning van het gebied bij Fort Nieuw Amsterdam, dat nu een openluchtmuseum is. Hierna gaan we naar het voormalige fabrieksterrein van Mariënburg. Een deskundige gids leidt ons rond. Zijn boeiende verhalen over het roerige verleden van de voormalige suikerfabriek brengen de ruïnes tot leven en nemen u mee naar de tijd van de contractarbeiders, die hier onder erbarmelijke omstandigheden werkten. Tenslotte varen we over de Commewijnerivier naar Frederiksdorp, waar de mooiste, gerestaureerde plantagewoningen van Suriname staan. We maken een wandeling over de oude koffieplantage. Geniet hier van een overheerlijke lunch in koloniale sferen (kosten niet inbegrepen). (ca. 70 km)

Reisafstand: Ca. 70 km
Maaltijden: Ontbijt
Accommodatie: 2 persoons kamer (met airconditioning)/ privé bad & toilet


Dag 7: Vrije dag in het Commewijnegebied

De dag is ter vrije besteding. Ons overnachtingsadres biedt voldoende mogelijkheden voor een prachtige daginvulling! Plantage Peperpot is een van de oudste plantages van Suriname. Een plek die historie ademt en waar de natuur van dichtbij te bewonderen is. Op het terrein staan oude plantagegebouwen en is toen de plantage buiten gebruik raakte en verlaten werd een secundair bos ontstaan, dat nu beschermd wordt door het Wereld Natuurfonds. Maakt u een wandeling, huurt u een kano of gaat u fietsend op onderzoek uit? Kijk in het natuurpark zeker uit naar luiaards, apen en vele vogelsoorten! Ook kunt u vandaag op zoek gaan naar dolfijnen (kosten niet inbegrepen)! In een traditionele Surinaamse tentboot vaart u over de Surinamerivier en gaat u op zoek naar deze bijzondere dieren. Bij de voormalige plantage Rust & Werk gaan we even aan land. Hier worden heerlijke lokale hapjes geserveerd en u kunt er een wandelingetje maken. Een ontspannen besteding van de dag!

Reisafstand: 0 km
Maaltijden: Ontbijt
Accommodatie: 2 persoons kamer (met airconditioning)/ privé bad & toilet
Bijzonderheden:

Tijdens het schildpaddenseizoen kunt u een excursie (kosten niet inbegrepen) maken naar de stranden waar enorme zeeschildpadden hun eieren leggen. Een unieke mogelijkheid om getuige te zijn van dit bijzondere natuurverschijnsel! Het schildpaddenseizoen loopt van februari tot en met juli. De beste periode om schildpadden te spotten is van de tweede helft van februari tot en met de eerste helft van juli. Daarbuiten is het ook nog mogelijk, maar de kans dat u daadwerkelijk schildpadden spot is dan kleiner.

Om teleurstelling te voorkomen is het goed om de activiteiten te Peperpot te bespreken/reserveren met de reisleider bij aankomst in Suriname

 

Dag 8: Jodensavanne en naar Afobaka

Midden in het oerwoud, aan de Cassipoerakreek bij de Surinamerivier, liggen de resten van Jodensavanne. Hier kwamen omstreeks 1640 de eerste Sefardische joden aan. De verschillende suikerplantages die zij aanlegden, kwamen tot grote bloei. We zien de ruïnes van de synagoge en de oude begraafplaatsen, nu overwoekerd door de jungle. We reizen naar het Brokopondodistrict, waarvan maar liefst de helft van het oppervlak beslaan wordt door het gelijknamige stuwmeer. Nabij de stuwdam ligt het kleine dorpje Afobaka, waar we twee nachten verblijven in een jungleresort dat aan de Surinamerivier ligt. De komende twee dagen verblijft er een kok bij ons, die ons de fijne kneepjes van de Surinaamse keuken leert. Samen bereiden we heerlijke maaltijden!

Reisafstand: ca. 100 km
Maaltijden: Ontbijt
Accommodatie: 2 persoons kamer (met airconditioning)/ gezamenlijk bad & toilet
Bijzonderheden:

Eén van de twee avonden zal er een kookcursus worden gegeven. Tijdens deze cursus wordt er een gerecht gemaakt uit de overheerlijke Surinaamse keuken.

Dag 9: Wandeling naar de Brownsberg

Vanaf de 500 meter hoge Brownsberg in het Brokopondodistrict hebben we een schitterend uitzicht op het nabijgelegen stuwmeer. Tijdens een wandeling zien we de idyllische watervallen en kunnen we oog in oog komen te staan met verschillende dieren, zoals de schuwe agoeti, een knaagdier dat alleen in de Amazone voorkomt, en allerlei kleurrijke vogels. Met een beetje geluk zien we ook nog enkele apensoorten, zoals de brulaap. Die laatste laat in elk geval van zich horen!

Reisafstand: ca. 50 km
Maaltijden: Ontbijt
Accommodatie: 2 persoons kamer (met airconditioning)/ gezamenlijk bad & toilet
Bijzonderheden:

Voor de bergwandeling is het raadzaam om dichte schoenen met een goede grip te dragen. Verder is het ook aan te raden om een lange broek aan te trekken

 

Dag 10: Naar het eiland Isadou

We reizen naar Atjoni en stappen daar aan boord van een gemotoriseerde korjaal, een boomstamkano. Deze brengt ons naar het eiland Isadou in de Boven Surinamerivier, waar we drie nachten verblijven. Hier, diep in de binnenlanden van het mystieke Surinaamse Amazoneregenwoud, heerst een serene rust! In dit deel van de rivier zien we indrukwekkende stroomversnellingen en bij laag water vormen zich kleine zandstrandjes. Na aankomst installeren we ons in onze eenvoudige cabañas. Vervolgens worden we verwend met een heerlijke warme lunch. Neemt u hierna een frisse duik in de rivier en geniet u van de fascinerende sula’s (stroomversnellingen)?

Reisafstand: ca. 120 km
Maaltijden: Ontbijt, lunch & dinner
Accommodatie: 2 persoons kamer (zonder airconditioning)/ privé bad & toilet


Dag 11: Het tropisch regenwoud van Isadou

We wandelen door het dorpje Jaw Jaw en bezoeken het nabijgelegen marrondorp Gunsi. De gastvrije bevolking is bijzonder trots op haar cultuur en laat ons graag kennismaken met hun eeuwenoude gewoontes en gebruiken. Door het geïsoleerde leven diep in het regenwoud zijn deze onaangetast gebleven. In de middag is er weer tijd voor ontspanning. U kunt zwemmen of leest u een boek in een hangmat? Ook kunt u zich voorbereiden op een spannende, nachtelijke excursie. We gaan namelijk na het diner in een korjaal kaaimannen spotten!

Reisafstand: 0 km
Maaltijden: Ontbijt, lunch & dinner
Accommodatie: 2 persoons kamer (zonder airconditioning)/ privé bad & toilet


Dag 12: Wandeling door het regenwoud

Na het ontbijt stappen we in de korjaal om na een klein stukje varen te worden afgezet voor een leerzame wandeling door de jungle. Onze gids vertelt ons onder andere over de medicinale planten in het gebied. Eenmaal terug bij de lodge kunt u een verkoelende duik in de rivier nemen. Aan de oever doorbreken alleen de geluiden van kwakende kikkers, zingende vogels en brullende apen de stilte. ’s Avonds genieten we bij een knetterend kampvuur nog een laatste keer van ons verblijf in het regenwoud.

Reisafstand: 0 km
Maaltijden: Ontbijt, lunch & dinner
Accommodatie: 2 persoons kamer (zonder airconditioning)/ privé bad & toilet


Dag 13: Terug naar Paramaribo

We reizen terug richting Paramaribo, waar we twee nachten 20 kilometer ten zuiden van het centrum van de stad verblijven in het comfortabele Houttuyn Resort.

Reisafstand: ca. 200 km
Maaltijden: Ontbijt & lunch
Accommodatie: 2 persoons kamer (met airconditioning)/ privé bad & toilet


Dag 14: Vrije dag

De dag is ter vrije besteding. Na enkele dagen in de jungle is het nu extra genieten in ons resort. Neem een duik in het zwembad, ontspan in de jacuzzi of geniet vanuit een loungestoel met prachtig uitzicht op de Surinamerivier van een goed boek! Natuurlijk kunt u een taxi nemen naar Paramaribo, om daar nog wat sfeer te proeven. Of maakt u een excursie naar de grootste botanische tuin van Suriname (kosten niet inbegrepen)? Liefhebbers van exotische planten en bloemen kunnen hier hun hart ophalen. Aansluitend bezoekt u Pikin Sranan, een biologische boerderij, waar u uitleg krijgt over de natuurlijke medicinale kruiden. Na een boeiende rondleiding is een smakelijke lunch, geprepareerd van lokale producten, inbegrepen.

Reisafstand: 0 km
Maaltijden: Ontbijt
Accommodatie: 2 persoons kamer (met airconditioning)/ privé bad & toilet


Dag 15: Paramaribo – Amsterdam

In de loop van de middag gaan we naar de luchthaven voor de terugvlucht naar Amsterdam. (ca. 30 km)

Dag 16: Aankomst in Nederland

In de ochtend landen we op Schiphol.

 • Reisdatum en duur: dinsdag & de rondreis duurt 16 dagen.
 • Reisorganisatie: SRC Rondreizen
 • Vereisten en aanbevelingen: e-visum graag regelen voordat u naar Suriname reis.
 • Reist u alleen? betaald u een single toeslag van €666

 

 

Veelgestelde Vragen

 • Bagage: zachte duffel tassen of backpack tassen. Gelieve niet met koffers te reizen vanwegen maximale gewichten die bepaalde oorden eisen.
 • Handdoek: Sommige resorten hebben geen handdoeken en voor zwemgelegenheden is een handdoek ook nodig.
 • Lange broek en lange mouw hemd: Om u te beschermen tegen insecten en irriterende planten.
 • Korte broeken: Een korte broek is erg raadzaam met de Surinaamse tempraturen.
 • Hoed of pet: Zodat u uw gezicht kunt beschermen tegen de tropische zon.
 • Goede wandelschoenen: Voor beschermingen van uw voeten en voor tijdens lange wandelingen.
 • Slippers: Zodat u uw warme wandelschoenen kunt inruilen voor koele slippers.
 • Fototoestel & goed opgeladen batterijen: Een camera is onmisbaar om de prachtige omgeving vast te leggen. Zorg ervoor dat de batterijen volledig zijn opgeladen, zodat u geen memorabele momenten mist.
 • Regenjas/ poncho: Voor onverwachte buien.
 • Zonnebrandcrème: Voor bescherming tegen de zon.
 • Zonnebril: Voor de felle tropische zon.
 • Muggenmelk: Om u te beschermen tegen insectenbeten tijdens de tour.
 • Malaria pillen: Vraag BOG om advies.
 • Rugtas: Voor tijdens de wandeling om persoonlijke spullen in op te bergen.
 • Waterdichte zak t.b.v. elektronica en waardepapieren: Voor het geval dat u deze items veilig wilt houden.
 • Zaklantaarn/ hoofdlamp: Een zaklantaarn of hoofdlamp is handig voor verlichting tijdens avondactiviteiten of in donkere gebieden.
 • Kleingeld SRD: Klein geld is handig voor lokale aankopen, drankjes en souvenirs.
 • Paspoort: Het is zeer belangrijk om uw paspoort mee te nemen, aangezien u gaat vliegen.

Accommodaties:

 • Akira Overwater resort
 • Peperpot Boutique hotel
 • Afobaka Resort
 • Anaula Nature Resort
 • Houttuyn Wellness Resort

Akira Resort

 • Locatie: Op het Bigi Pan meer (Nickerie)
 • Voorzieningen: Gratis WiFi, restaurant, 24/7 stroom met zonnepanelen
 • Kamer: double room met prive bad en toilet

Peperpot Boutique hotel

 • Locatie: Peperpot
 • Voorzieningen: Gratis WiFi, restaurant, 24/7 stroom, zwembad
 • Kamer: double room met prive bad en toilet

Afobaka Resort

 • Locatie: Brokopondo
 • Voorzieningen: Gratis WiFi, restaurant, 24/7 stroom, strand
 • Kamer: Prive Lodge met double room kamer algemene bad en toilet

Anaula Nature Resort

 • Locatie: Boven Suriname, Sipaliwini
 • Voorzieningen: Gratis WiFi, restaurant, 24/7 stroom met zonnepanelen
 • Kamer: Lodge met double room kamer prive bad en toilet

Houttuyn Wellness Resort

 • Locatie: Wanica
 • Voorzieningen: Gratis WiFi, restaurant, 24/7 stroom, strand
 • Kamer: lodge met eigen bad & toilet/ lodge met algemene bad & toilet

 

Voorwaarde aankomst op dinsdag

Algemene Informatie

Locatie

Suriname, gelegen aan de noordoostkust van Zuid-Amerika, is een unieke bestemming met een rijke mix van culturen en een diverse natuurlijke omgeving. De hoofdstad, Paramaribo, staat bekend om zijn historische binnenstad, die op de UNESCO-werelderfgoedlijst staat. Het binnenland biedt ongerepte regenwouden, rivieren en een overvloed aan flora en fauna, ideaal voor avontuurlijke reizigers en natuurliefhebbers. De kustregio's, zoals Bigi Pan en Nieuw Nickerie, zijn bekend om hun vogelrijke moerassen en pittoreske landschappen. Suriname is een bestemming waar geschiedenis, cultuur en natuur samenkomen in een fascinerende reiservaring.

 Reserveer

Trips:

Groepsrondreis Suriname

Gerelateerde Tours

Commewijne boot tour gasten rondleiding

Groepsrondreis Suriname

Vanaf € 2150

Avontuurlijke trektocht

Vanaf

Het meest halen uit een 9 daagse rondreis

Vanaf € 734