[gtranslate]

Weer & klimaat

Suriname is een land van zonneschijn. Er gaat geen dag voorbij zonder zon, zelfs in de regentijd. Het klimaat van Suriname is te categoriseren als een tropisch regenwoudklimaat, met een relatief hoge luchtvochtigheidsgraad van tussen de 75% en 80%.

Door de koele noord-oost zeewind kent de hoofdstad Paramaribo een gemiddelde temperatuur van 30,8 graden Celcius (°C) overdag en 22,8 °C in de nacht. In het binnenland van Suriname zijn de temperaturen enkele graden lager. Voor bezoekers die zich afvragen welke accommodaties in Paramaribo en in het binnenland voorzien zijn van airconditioning, biedt de Orange Travel website per accommodatie deze informatie onder het tabblad “rooms”.

Er zijn vier seizoenen: de kleine regentijd van begin december tot eind januari; de kleine droge tijd van begin februari tot eind april; de grote regentijd van eind april tot half augustus; de grote droge tijd van half augustus tot begin december. Vaak valt er in de regentijd in de namiddag of ’s nachts een enorme bui en is het de rest van de dag droog. Af en toe regent het ook wel eens een hele dag.

Tijd

De tijdszone in Suriname is GMT-3. Het tijdsverschil met Suriname en Nederland is daardoor in de winter 4 uren en in de zomer 5 uren.

Recente Artikelen

Weer & klimaat

Geld & Valuta

Paspoort & Toeristenkaart