[gtranslate]

Kabalebo Nature Resort

vanaf

€1023

Duur

5 dagen

Min. Pers.

2

Ontdek Meer

Ontdek een wereld vol avontuur in absolute comfort met Orange Travel tijdens de betoverende reis naar Kabalebo Nature Resort, het meest luxueuze toevluchtsoord. Zweef hoog boven het uitgestrekte Surinaamse regenwoud in een propellervliegtuig, op weg naar een ongerept en onbewoond gebied met een hoge biodiversiteit waar de flora en fauna nog in hun meest pure vorm gedijen. Laat u betoveren door de ongekende wildernis en vergroot uw avontuurlijke belevenis te midden van deze natuurlijke pracht.

Hoogtepunten/Activiteiten

Vliegen over het Amazoneregenwoud
Adembenemende kayak tochten
Indrukwekkende boswandeling
Zwemmen in stroomversnellingen
Verblijf in comfortabele cabanas
Kans op het spotten van wilde dieren

Advies van Insiders

Shanifa - Orange Travel

Shanifa

Reisspecialist

Dit resort is perfect voor avontuurlijke reizigers die willen genieten van luxe te midden van de prachtige natuur van West-Suriname. Terwijl je geniet van comfortabele accommodatie en prachtige visgebieden, bieden avontuurlijke excursies grote kans op het spotten van wilde dieren in het weelderige regenwoud van de Amazone. Houd er rekening mee dat de bijzonder mooie lokale vlucht in een klein propellervliegtuigje over het indrukwekkende regenwoud een onvergetelijke ervaring is die je niet mag missen.

Inclusief/Exclusief

Transport & ticket
Gids
Alle maaltijden (3x ontbijt, 4x lunch, 3x diner)
Water, koffie, thee, sap (de drankjes zijn alleen inbegrepen tijdens de maaltijden)
Activiteiten in het programma
Vis trips
Andere dranken en snacks
Transport van en naar vliegveld Zorg & Hoop
BTW 10%

Tour Informatie

Het concept van het Kabalebo Nature Resort is zo dat u keuze heeft uit verschillende programma’s.

Dag activiteiten

Voor uw dag activiteiten kunt u kiezen uit een aantal verschillende programma’s. De programma’s zijn hieronder beschreven, waarbij programma 1 (boswandeling en boottocht) altijd vast is op de aankomst dag en programma 9 (kajakken ) altijd vast is op de vertrekdag.

Voor de dagen daar tussenin kunt u ter plekke in overleg met de resort manager van Kabalebo en de overige gasten kiezen uit de overige 7 programma’s. U kiest 1 programma per dag. Het onderstaand is een voorbeeld van het eventuele programma.

 

Programma 1: BWKW – boswandeling en boottocht (niet te wijzigen)

U vertrekt vanuit onze lokale luchthaven Zorg & Hoop in Paramaribo naar Kabalebo, ongeveer 1 uur vliegen, naar het westen van Paramaribo. Het vliegveld is gelegen naast het resort. Het verwelkomen en inchecken geschiedt door de leiding. Na de rondleiding kunt u genieten van de lunch. Vervolgens maakt u zich klaar voor een 1 ½ uur durende boswandeling. Een boswandeling naar de BWKW stroomversnellingen. Deze boswandeling is in combinatie met een boottocht in een korjaal. In de middag drijft u terug naar de Main Lodge, terwijl u geniet van de natuur, vogels en de bosgeluiden. In de avond wordt het diner opgediend, en kunt genieten van één van de heerlijke Surinaamse gerechten die de kokkin/kok voor u heeft bereid. Na het diner wordt het programma voor de volgende dag besproken en u kunt nog napraten, of op de ruime veranda genieten of in uw hangmat ontspannen.

 

Programma 2: Kilo 3 Kreek

Na uw ontbijt vertrekt u drijvend in alle stilte in een korjaal naar Kilo 3(drie). U gaat de Kilo 3 kreek in, waar u een mooie wandeltocht door het oerwoud zal maken naar de Kilo 3 stroomversnelling. Hier zult u lunchen en verpozen in de kreek. In de namiddag keert u terug naar de Main Lodge waar u kunt genieten in een hangmat, bij het zwembad of ontspannen op de pier langs de rivier. ’s Avonds geniet u van een heerlijk Surinaams diner. Na het diner zal de leiding u wat meer informatie geven over de activiteiten van de volgende dag. 

 

Programma 3: Misty Mountain top (lange trail)

Na uw ontbijt maakt u een bergwandeling door het oerwoud van ongeveer 6 ½ uur naar de 500 meter hoge Misty Mountain. Onderweg geeft de gids u informatie over de flora en fauna. Misschien hoort of ziet u brulapen, blauw- gele ara’s, de bosvogel Screaming Piha (Lipaugus vociferans), kikkers en vlinders. Vanaf de top heeft u een adembenemend uitzicht op het maagdelijk tropisch regenwoud, het resort en de mysterieuze bergen in het zuiden van Suriname. Uw lunch wordt aan de top van de Misty Mountain genuttigd. Op de terugweg doet u de Charlie vallen aan waar u kunt ontspannen. Na uw terugkeer kunt u afkoelen bij het zwembad of in de hangmat en genieten van het landschap om u heen. Na het diner zal de leiding u wat meer informatie geven over de activiteiten van de volgende dag.

 

Programma 4: Charlie Falls

Na uw ontbijt maakt u een bergwandeling door het oerwoud van ongeveer 4 uur naar de Charlie Falls aan de voet van de Misty Mountain. Onderweg geeft de gids u informatie over de flora en fauna. Bij de Charlie vallen aangekomen kunt u ontspannen en tevens genieten van uw lunch. Na uw terugkeer kunt u afkoelen bij het zwembad of in de hangmat en genieten van het landschap om u heen. Na het diner zal de leiding u wat meer informatie geven over de activiteiten van de volgende dag.

 

Programma 5: Bivak via voet berg (bij terugweg kajakken)

Na het ontbijt, vertrekt u voor een twee en een half uur durende wandeling vanaf de voet van de Misty Mountain naar het bivak kamp, waar wij even zullen ontspannen om daarna door te varen naar de Zandkreek. Deze vaartocht duurt ongeveer 45 min, en brengt u door een gebied met een andere vegetatie dan wat u tot nu toe hebt gezien. De lunch nuttigen we bij een prachtige stroomversnelling waar u lekker kan verpozen in het water. In de namiddag kajakken we terug naar de Main Lodge. Na uw terugkeer kunt u afkoelen bij het zwembad of in de hangmat en genieten van het landschap om u heen. ’s Avonds geniet u van een heerlijk Surinaams diner. Na het diner zal de leiding u wat meer informatie geven over de activiteiten van de volgende dag.

 

Programma 6: Beechcraft trail (lange trail ± 4 uur)

Na het ontbijt, starten wij bij het neer gestort vliegtuig ( beech G18S ), waar de gids u de geschiedenis vertelt over de Beechcraft trail. De trail loopt over heuvel en rotsachtige gebied, en de lunch wordt genuttigd bij een klein kreekje, waarna u uw tocht vervolgt naar de Main lodge. Na uw terugkeer kunt u afkoelen bij het zwembad of in de hangmat en genieten van het landschap om u heen. ’s Avonds geniet u van een heerlijk Surinaams diner. Na het diner zal de leiding u wat meer informatie geven over de activiteiten van de volgende dag.

 

Programma 7: Start via berg naar Moi Moi Waterval (± 3 uur, met de boot terug keren )

Na uw ontbijt vertrekt u vanaf de voet van de Misty Mountain naar de Moi Moi waterval. Op de plek aangekomen start u met een educatieve boswandeling naar de Moi Moi waterval. De eerder opgedane kennis over het tropisch regenwoud wordt nu interessanter met onze gids. Voldaan van de wandeling kunt u verder genieten van Moi Moi. Uw lunch wordt bij de vallen genuttigd. In de namiddag vaart u terug naar de Main Lodge. Na het programma bent u vrij om te genieten bij het zwembad, op het terras of op uw manier. ’s Avonds geniet u van een heerlijk Surinaams diner. Na het diner zal de leiding u wat meer informatie geven over de activiteiten van de volgende dag.

 

Programma 8: Was wasie Stroomversnelling

Na uw ontbijt vertrekt u met een korjaal naar de Was Wasie stroomversnellingen, dit is een 2 ½ durende boottrip. Onderweg kunt u lekker genieten van de natuur en dieren om u heen. Daar aangekomen kunt u zich verpozen in het water en uw lunch nuttigt u al daar. In de namiddag varen wij terug naar de Main Lodge met de mogelijkheid dieren te spotten. Na uw terugkeer kunt u afkoelen bij het zwembad of in de hangmat en genieten van het landschap om u heen. ’s Avonds geniet u van het heerlijk en gezellig diner. Na het diner zal de leiding u wat meer informatie geven over de activiteiten van de volgende dag.

 

Programma 9: Kajakken

Op de laatste dag van uw verblijf start met een ontbijt. Daarna is de tijd voor een leuke attractie: KAJAKKEN. In een korjaal zal u stroom opwaarts bij Krong Soela worden afgezet. Daar stapt u over in een kajak en roeit u stroomafwaarts terug naar de Main Lodge. Al roeiend kunt u genieten en afscheid nemen van de geluiden, de geuren en alle schoonheid van de natuur om u heen. Na de lunch nemen we gepast afscheid van u en vliegt u terug naar Paramaribo.


Extra activiteiten die niet zijn inbegrepen in het pakket, zijn: 

 • Jungle night experience US$ 43.00 p/p.
  • De nacht tours met de gids starten rond 20.00 uur
 • Vogelen:         
  • Hele dag vogels spotten met een vogelgids in combinatie met de boot: US$ 230.00 p/p.
  • Hele dag vogels spotten met een vogelgids te voet: US$ 198.00 p/p
  • Halve dag vogelen met een vogelgids in combinatie met de boot: US$ 115.00 p.p. inclusief service charge
  • Halve dag vogelen met een vogelgids te voet: US$ 99.00 p.p. inclusief service charge
 • Vissen:          
  • Halve dag (4 uren) vissen met de boot inclusief werphengel: US$ 99.00 p/p, minimum 2 personen.
  • Hele dag (8 uren) vissen met de boot inclusief werphengel: US$ 197.00 p/p.

OPMERKING: GELIEVE TIJDENS HET RESERVEREN, U ALVAST OP TE GEVEN VOOR DE EXTRA ACTIVITEITEN!

 • Transport: Vliegtuig
 • Reistijd: 75 min.
 • Vertrektijd: 11.30 uur*
 • Vertrekplaats: Vliegveld Zorg en Hoop
 • Terug in Paramaribo: 14.00 uur

Veelgestelde Vragen

 • Goed opgeladen batterijen: Zodat u elk bijzonder moment kunt vastleggen.
 • Dichte schoenen/ Goede wandelschoenen: Ideaal voor de verschillende wandelingen
 • Hoed of pet: Zodat u uw gezicht kunt beschermen tegen de tropische zon.
 • Lange broek en lange mouw hemd: Om te beschermen tegen steekvliegen, muggen, andere insecten en irriterende planten.
 • Muggenmelk: Om u te beschermen tegen insectenbeten tijdens de tour.
 • Regenjas /poncho: Voor onverwachte buien.
 • Waterschoenen: Voor wanneer u wilt afkoelen onder de waterval(len), het kan glad zijn.
 • Slippers (voor na de tour eventueel): Zodat u uw warme wandelschoenen kunt inruilen voor koele slippers.
 • Zonnebrandcrème: Voor bescherming tegen de zon.
 • Zwemkleding: Om na de wandeling af te kunnen koelen onder de waterval.
 • Rugtas: Voor tijdens de wandeling om persoonlijke spullen in te doen en eventueel uw handdoek of fles water
 • Waterdichte zak t.b.v. elektronica en waardepapieren: Voor het geval dat u deze items veilig wilt houden.
 • Droge kleren: Voor na de tour eventueel
 • Kleingeld SRD: Handig voor kleine aankopen.
 • Paspoort & tourvoucher: Verplicht voor het vliegen!
 • Verrekijker/ camera: Zodat u elk dier goed kunt bekijken en kunt vastleggen.
 • Fototoestel & goed opgeladen batterijen: Een camera is onmisbaar om de prachtige omgeving vast te leggen. Zorg ervoor dat de batterijen volledig zijn opgeladen, zodat u geen memorabele momenten mist.

Kabalebo accommodatie:

River Cabins(incl. Airconditioning)
De River Cabins liggen op ongeveer 15 minuten loopafstand van het Hoofdgebouw. Deze hutten bevinden zich naast de rivier. Er zijn drie rivierhutten, elk met twee eenpersoonsbedden, airconditioning, een badkamer met douche en toilet met warm en koud stromend water, een koelkast (minibar) en een voorterras. Elk van deze exclusieve bungalows heeft een eigen balkon en een trap die naar de rivier leidt. Opmerkingen:

 • Maaltijden worden genuttigd in het Hoofdgebouw.
 • De rivierhutten kunnen niet worden gehuurd zonder airconditioning.
 • Vervoer van en naar de hutten wordt verzorgd per golfkar of uitgeholde kano. Men kan ook een ontspannende wandeling maken naar het Hoofdgebouw.
 • De kamers worden dagelijks schoongemaakt en alle maaltijden worden geserveerd in het Hoofdgebouw.


Panorama Suites (incl. Airconditioning)
Deze vier (4) familiesuites bevinden zich op ongeveer 5 minuten loopafstand van ons Hoofdgebouw, en op steenworp afstand van ons Zwembad en Inspiration point. Dit zijn de meest ruime en verfijnde accommodatiefaciliteiten op het resort, met queensize hemelbedden en andere moderne voorzieningen, zoals een badkamer met douche en toilet met warm en koud stromend water, koelkast met drankjes, airconditioning en een plafondventilator. De suites bieden elk plaats aan maximaal vier gasten, waardoor ze ideaal zijn voor individuele natuurliefhebbers, familie-uitstapjes en andere groepsreizen. Ze zijn perfect gelegen met een prachtig uitzicht op de bergen en het zwembad vanaf de balkons. Hier kunt u rust en sereniteit vinden terwijl u geniet van de natuur op zijn best. De suites zullen voldoen aan uw ultieme ontspanningsbehoeften, terwijl ze zowel privacy als een gevoel van vrijheid bieden. Het is ook een goede locatie voor nauwe ontmoetingen met ara’s en papegaaien, agouti, herten en tapirs die het luchthaventerrein oversteken. Opmerkingen:

 • De Panorama Suites kunnen niet worden gehuurd zonder airconditioning.
 • De kamers worden dagelijks schoongemaakt en alle maaltijden worden geserveerd in het Hoofdgebouw.


Inspiration point (incl. Air-conditioning)

Inspiration point is de meest luxueuze accommodatie van Kabalebo Nature Resort met een adembenemend uitzicht op de Misty Mountain. Het bevindt zich bij de landingsbaan, naast een boomgaard, waar u zich omringd zult vinden door vogels en dieren. Het lodge bevat 6 tweepersoonskamers, allemaal elegant ingericht, en elk voorzien van een badkamer met douche en toilet met warm en koud stromend water, een ventilator, airconditioning, en ook een vooren achterbalkon. Inspiration point biedt u alle privacy terwijl u tegelijkertijd de mogelijkheid heeft om te genieten van de indrukken die u heeft ervaren. Inspiration point ligt naast het zwembad op 2 minuten loopafstand van het Hoofdgebouw. De kamers worden dagelijks schoongemaakt en alle maaltijden worden geserveerd in het Hoofdgebouw.

Opmerking: De kamers van de Inspiration point worden verhuurd met airconditioning.

 

Faciliteiten
Zwembad Het zwembad ligt naast Inspiration point en de landingsbaan. Het biedt 12 lanceertongen, zonneschermen en een bar met uitzicht op de Misty Mountain. Een opmerkelijke attractie is het zeer stijlvolle houten dek. Het dek biedt u de gelegenheid om tot rust te komen na uw dagtour en om de indrukken te verwerken, gewoon met een boek dat u nog niet heeft uitgelezen, of om te ontspannen met een biertje terwijl u luistert naar de fascinerende geluiden van de omringende vogels en dieren.

Andere faciliteiten

 • Restaurant
 • Wi-Fi
 • Breedbandinternet
 • Wasservice
 • Concierge
 • Open bar
 • Dagelijkse schoonmaak
 • Vervoer via golfkar
 • Regulier vertrek op Dinsdag & Zaterdag vanaf 2 personen

Algemene Informatie

Vliegtuig
Kabalebo is een van de plekken in Suriname die alleen te bereiken is met het vliegtuig. Het vliegtuig brengt u naar de echte ongerepte natuur van Suriname. Het is een stukje onaangetast regenwoud. Het vliegen over het oerwoud is al een hele ervaring opzich.

Omgeving
75 minuten vliegen ten zuiden vanaf Paramaribo bevindt zich het Kabalebo Nature Resort. Dit luxe oord is gevestigd in een totaal onbewoond gebied. U vindt hier de echte ongerepte natuur van Suriname. Dit maakt dat een bezoek aan Kabalebo een unieke ervaring is. Er is dan ook genoeg te zien en te doen, denk bijvoorbeeld aan boswandelingen, bergbeklimmingen, het bezoeken aan watervallen of het bezoeken van stroomversnellingen.

 

 Reserveer

Tour:

Kabalebo Nature Resort

Gerelateerde Tours

Leatherback turtle Suriname - Myrysji lodge

Myrysji Lodge

Vanaf € 185
Peperpot Kajak tour

Peperpot Kajak tour

Vanaf € 65
Leatherback-Zeeschildpadden tour

Zeeschildpadden Avond Tour Braamspunt

Vanaf € 65