[gtranslate]

Zeeschildpadden Avond Tour Braamspunt

vanaf

€65

Duur

6,5 uur

Min. Pers.

4

Ontdek Meer

Bekijk hier de populairste tour van Suriname (februari tot juli): een dagtrip vol historie, cultuur en puur natuur. Ervaar een adembenemende zonsondergang op het strand, gevolgd door het speuren naar zeeschildpadden, wat zorgt voor een geweldige ervaring.

 

 

Hoogtepunten/Activiteiten

Boottocht naar Braamspunt
Genieten van de zonsondergang op het strand
Spotten van zeeschildpadden in het legseizoen (feb – juli)

Advies van Insiders

Shanifa - Orange Travel

Shanifa

Reisspecialist

Het ideale aan de zeeschildpadden avondtour is dat u deze in maar liefst één dag kunt doen. Dus zelfs wanneer u maar kort de tijd heeft in Suriname, kunt u toch de unieke zeeschildpadden spotten.

Een ander voordeel is dat de tour zich dicht bij de stad afspeelt. Tijdens de tour brengt u een bezoek aan het prachtige strand van Braamspunt, waar u ook een adembenemende zonsondergang zult bewonderen.

De tour is daarnaast ook erg leerzaam, en samen met de bovengenoemde punten maakt dat wij van Orange Travel deze tour aanraden.

Inclusief/Exclusief

Boottransport van Leonsberg naar Braamspunt
Een ervaren gids met essentiële uitrusting zoals een EHBO-kit en verrekijker
Snacks zoals chips en fruit.
Koude niet-alcoholische dranken zoals vruchtensappen, water en frisdranken. Gasten mogen hun eigen drankjes in de koelbox plaatsen.
Een warm diner (meestal roti, saoto of rijstgerechten)
Transport naar de pier van Leonsberg

Tour Informatie

 • 17.00 uur start bij de pier van Leonsberg 
 • +/- 1.30 uur varen vanaf de pier naar Braamspunt, dus om 18.30 uur arriveren we op het strand
 • U kunt op het strand genieten van een zonsondergang 
 • +/- 19.00 uur krijgt u een licht diner op de boot 
 • +/- 20.00 uur lopen we naar het strand om te kijken of er al zeeschildpadden aan land komen 
 • +/- 22.00-23.00 uur zijn we weer bij de pier van Leonsberg, in het ergste geval kan de tour tot 02.00 uur in de ochtend duren
 • Transport: Per boot
 • Reistijd: 1 uur en 30 minuten
 • Vertrektijd: 16:30 uur* / 17.00 uur
 • Terug: 22:00-02:00 uur

* Bekijk alstublieft uw voucher of factuur voor de exacte vertrektijd en vertreklocatie. Een verschil van 15 minuten wordt als normaal beschouwd.

 

Veelgestelde Vragen

Kledingvoorschrift

Donkere kleding: Zeeschildpadden hebben wazig zicht buiten het water, dus zijn ze erg voorzichtig met alles wat rondom hen beweegt. Wij beperken de kans dat ze ons zien door donkere (bij voorkeur zwarte) kleding te dragen, waaronder:

 • Een lange broek (of afritsbroek), zodat u zich tijdens de wandelingen geen zorgen hoeft te maken over irriterende planten, teken of muggen.
 • Een shirt met lange mouwen of een jas tegen de kou en de muggen.
 • Goede, comfortabele en ingelopen boots of wandelschoenen, omdat we een stuk gaan wandelen. Laat de nieuwe schoenen thuis, het laatste wat je wilt is blaren.

Wat moet u verder nog meenemen:

 • Een zaklamp of koplamp met rood licht: Dit is een must voor alle nachtwandelingen die we tijdens deze tour zullen maken! Natuurlijk ook erg handig als u ‘s avonds een plekje moet vinden om te urineren. (Er zijn geen toiletten op het strand) 
 • Fototoestel & goed opgeladen batterijen: Een camera is onmisbaar om de prachtige omgeving vast te leggen. Zorg ervoor dat de batterijen volledig zijn opgeladen, zodat u geen memorabele momenten mist.
 • Muggenmelk: Om u te beschermen tegen insectenbeten tijdens de tour.
 • Regenjas /poncho: Voor onverwachte buien.
 • Zonnebrandcrème: Voor bescherming tegen de zon.
 • Waterschoenen/slippers: Voor het geval u door het water moet lopen.
 • Op aanvraag vanaf 4 personen

Algemene Informatie

Ontstaan en Ligging
Braamspunt is een natuurlijk gevormd strand van zand en schelpen, dat vanaf 2012 duidelijk zichtbaar is geworden. Dit strand ontstond nadat het bekende Matapica legstrand verdween door landverlies, waarbij zand- en kleideeltjes met de stroming naar het westen vloeiden. Gelegen aan de Surinaamse kust, trekken de stranden van Braamspunt al jaren zeeschildpadden aan voor het leggen van hun eieren.

Seizoen 
Het zeeschildpaddenseizoen begint rond eind januari en loopt door tot juli. Vooral de maand juni is gunstig om het strand te bezoeken, omdat twee van de vier schildpaddensoorten die naar Suriname komen, in deze periode hun eieren leggen. Dit biedt ook de kans om baby schildpadjes op het strand te zien kruipen.

Tocht vanuit Leonsberg naar Braamspunt
De tocht begint vanuit Leonsberg, waar we de boot nemen op de Surinamerivier. We varen langs het district Commewijne naar Braamspunt. Onderweg passeren we bezienswaardigheden zoals het fort Nieuw Amsterdam, de samenvloeiing van de Suriname- en Commewijnerivier, mangrovebossen, talloze kustvogels, en wellicht zelfs dolfijnen en doodshoofdaapjes.

Avondavontuur en Zeeschildpadden
Zodra het donker wordt, wordt de groep verzameld, en geeft de gids een korte uitleg over de schildpadden en hun legproces. Hierbij worden ook de regels van het WWF doorgenomen, waaronder het gebruik van rood licht om verstoring van de zeeschildpadden te voorkomen. Het avontuur begint als we op zoek gaan naar schildpadden. Na het volgen van het hele broedproces keren we terug naar de boot en reizen we terug naar de stad, verrijkt met een unieke ervaring.

WWF-Richtlijnen
Tijdens het bezoek aan de zeeschildpadden, volgt ons bedrijf de richtlijnen van het Wereld Natuur Fonds (WWF) om verstoring tijdens het proces van de zeeschildpadden te voorkomen. Gidsen zijn getraind om deze regels te volgen en zullen ze aan de gasten uitleggen.

 Reserveer

Tour:

Zeeschildpadden Avond Tour Braamspunt

Gerelateerde Tours

Leatherback turtle Suriname - Myrysji lodge

Myrysji Lodge

Vanaf € 185
Peperpot Kajak tour

Peperpot Kajak tour

Vanaf € 65
Leatherback-Zeeschildpadden tour

Zeeschildpadden Avond Tour Braamspunt

Vanaf € 65