[gtranslate]

16-Daagse Cross Country Expeditie

vanaf

€1799

Duur

16 dagen

Min. Pers.

4

Ontdek Meer

Opzoek naar een actieve vakantie die trekt door heel Suriname, waarbij tijdens de avontuurlijke expedities in alle richtingen van Suriname u de mogelijkheid heeft om in een hangmat te liggen en af en toe wat rustmomenten te hebben in een comfortabel hotel? Dan is dit de ultieme rondreis voor u.

Deze reis is een van de meest geboekte reizen. Is dit toch niet helemaal wat u zoekt, dan kunt u uw eigen droomreis naar Suriname bij ons samenstellen. Omdat Orange Travel de uitvoerende touroperator is, zit u rechtstreeks bij de bron en ontvangt u snel uw scherp geprijste offerte.

 

Hoogtepunten/Activiteiten

Blanche Marie Watervallen
Idyllische watervallen & stroomversnellingen
Boottochten langs stroomversnellingen
Indrukwekkende boswandelingen
Boven-Suriname gebied
Kennismaking met de authentieke marron cultuur

Advies van Insiders

Janice Orange Travel Suriname

Janice

Reisspecialist

Kant-en-klare reis speciaal voor avonturiers die individueel of in kleine groepjes willen reizen en de highlights willen zien weg van de massa. Het unieke van deze reis is dat het veel heeft van een trektocht met korte reistijden, maar toch nagenoeg alle sites aan de kust en in het binnenland van Suriname aandoet. Met een goede conditie en een brede interesse haal je het meest uit deze reis.

Inclusief/Exclusief

Reserveringskosten : € 20,- per boeking
Meet & Greet
Alle nachten in een toeristenklasse hotel en in het binnenland in knusse jungle lodges
Verblijf te Nickerie, Bigi Pan & Berlijn op basis van bed & breakfast
Verblijf te Apoera, Boven-Suriname (Isadou) & Afobaka op basis van vol pension
Transfer vliegveld – hotel Paramaribo v.v.
Transfers per bus en/of boot (korjaal) naar Apoera, Berlijn, Isadou & Afobaka
Alle genoemde activiteiten in tourbeschrijving te Apoera, Bigi Pan, Isadou en Afobaka (afhankelijk van het weer en de waterstand)
Entreegelden tijdens de genoemde tours
Internationale vlucht
Overige maaltijden
Optionele excursies
Persoonlijke uitgaven

Rondreis Informatie

Dag 1: Aankomst Paramaribo

Dag 2: Paramaribo – Apoera

Dag 3: Apoera – Blanche Marie

Dag 4: Kaboeri Kreek

Dag 5: Apoera – Nickerie

Dag 6: Nickerie – Bigi Pan

Dag 7: Bigi Pan – Berlijn

Dag 8: Berlijn

Dag 9: Boven-Suriname Gebied

Dag 10: Boven-Suriname Gebied

Dag 11: Boven-Suriname Gebied

Dag 12: Boven-Suriname Gebied – Afobaka

Dag 13: Afobaka – Brownsberg – Paramaribo

Dag 14: Paramaribo

Dag 15: Vertrek

Dag 16: Aankomst

 

Dag 1: Aankomst – Paramaribo

Transfer per shuttlebus naar uw hotel in het hart van Paramaribo, waar u de komende nacht zult verblijven. Alle overnachtingen in Paramaribo zijn in dit middenklasse hotel. Als u Paramaribo verlaat voor een meerdaagse tocht, kunt u hier veilig een deel van uw bagage opslaan.

 

Reisafstand: ca. 50 km/ 60 min.

Maaltijden: Geen

Accommodatie: Hotel Eco Torarica o.b.v. 2 persoonskamer (met airconditioning en privé bad & toilet

Bijzonderheden: Geen

 

Dag 2: Paramaribo-Apoera

Vandaag begint u aan uw verkenningstocht van west Suriname. Onderweg komen wij langs inheemse dorpjes en maken wij genoeg stops om de typisch Surinaamse “nopg” sfeer te proeven. Voor de lunch maakt u een stop te Witagron, een marrondorp, waarna de route vervolgd wordt over verschillende kreken en bruggen, dwars door het oerwoud naar Apoera (Indianen dorp aan de westgrens met Guyana). Hier zult u de komende 3 nachten in een eenvoudige accommodatie verblijven.

 

Reisafstand: ca. 360 km / 540 min. (afhankelijk van de weg-toestand kan het wat langer duren)

Wandelafstand: N.v.t.

Maaltijden: O, L & D

Vertrektijd: 08.00 u

Accommodatie: Eenvoudige 2 persoonskamer (guesthouse stijl) zonder airco, eventueel wel een ventilator en gedeelde bad & toilet

Bijzonderheden: graag rekening houden dat de weg deels lateriet is, het kan hobbelig zijn met grote kuilen, vooral in de regentijd (mensen met regelmatige rugklachten of auto-ziek kunnen er last van hebben, alhoewel we een aantal keer stoppen onderweg)

 

Dag 3: Apoera – Blanche Marie

De Blanche Marie-watervallen, met haar imposante 120 meter breedte, zijn een van de grootste watervallen van Suriname en werden in 1897 ontdekt door Corstiaan van Drimmelen, destijds districtscommissaris van Nickerie. De watervallen liggen in de Nickerie rivier in het Bakhuis-gebergte.

Onderweg vertelt de gids u over de flora en fauna van dit ongerept gebied. Rondom de watervallen zijn er verschillende natuurlijke jacuzzi’s voor een overheerlijke water massage. Het dagprogramma eindigt weer op Apoera.

 

Reisafstand: ca. 10 km / 120 min.

Wandelafstand: N.v.t.

Maaltijden: O, L & D

Vertrektijd: N.v.t.

Accommodatie: Zelfde als dag 2

Bijzonderheden: Ook hier kan de weg wat hobbelig zijn (afhankelijk van het weer)

 

Dag 4: Kaboeri Kreek

In de ochtend bezoekt u de spoorlijn van “Ergens naar Nergens”. Deze spoorlijn is indertijd aangelegd om de bauxietreserves die in het Bakhuys gebied voorkomen, na ontginning te transporteren. Vervolgens gaat u op bezoek bij de indianen van het dorp klein Kwamala. Hier kunt u een dorpswandeling maken en kennis maken met de cultuur van twee inheemse stammen; de Arowakken en de Trio’s. In de middag maken wij een vaartocht over de Kaburi kreek, bekend om z’n prachtige flora & fauna en de reuzenotters die hier regelmatig gespot worden.

 

Reisafstand: ca. 10 km

Wandelafstand: N.v.t.

Maaltijden: O, L & D

Vertrektijd: N.v.t.

Accommodatie: Zelfde als dag 2 & 3

Bijzonderheden: Geen garantie dat we de reuzenotters zien

 

Dag 5: Apoera – Nickerie

Vandaag maakt u een indrukwekkende boottocht over de brede grensrivier met Guyana naar het noordoost gelegen rijstdistrict Nickerie. U heeft in de middag wat tijd om de hoofdplaats Nieuw Nickerie, waar ons hotel voor 1 nacht staat, te verkennen. Tijdens een wandeling langs de Zeedijk denkt u ongetwijfeld even aan Nederland. Bezoekt u ook de Hindu tempel aan de zee.

 

Reisafstand: ca. 80 km/ 180 min.

Wandelafstand: N.v.t.

Maaltijden: O

Vertrektijd: N.v.t

Accommodatie: Een simpel maar comfortabel hotel o.b.v 2 persoonskamer (met airconditioning en privé bad & toilet)

Bijzonderheden: Bij normale waterstand duurt de boottocht van Apoera naar Nickerie tussen de 2 en 3 uren. Eenmaal aangekomen te Nickerie wordt u met de taxi verder vervoerd naar uw hotel.

 

Dag 6: Nickerie – Bigi Pan

Na het ontbijt vertrekt u naar de Bigi Pan, een bijzonder beheersgebied dat 68.000 ha groot is en letterlijk vertaald “Groot Meer” betekent. Bigi Pan staat bekend om de vele soorten vogels, waaronder de rode Ibis en Flamingo. Een leuke en informatieve boottocht brengt u naar een eenvoudige maar knusse lodge op het water, waar u zult overnachten. In de avond is er een prachtige sterrenhemel en zal een gids u meenemen om kaaimannen te spotten.

 

Reisafstand: ca. 10 km/ 210 min.

Wandelafstand: N.v.t.

Maaltijden: O, L & D

Vertrektijd: N.v.t.

Accommodatie: Houten lodge op het water; kleine kamers, beetje ouderwetse stijl, 2 x enkele bedden dun matrasje, eigen toilet, gedeelde badkamer

Bijzonderheden: Vanuit uw hotel wordt u met een taxi gebracht naar de steiger waar de gids voor de Bigi Pan tour u te wachten staat. U vaart ongeveer 45 minuten naar de Bigi Pan Eco lodge.

 

Dag 7: Bigi Pan – Berlijn

Het is zeker de moeite waard om hier de zonsopkomst mee te maken. De rest van de ochtend kunt u invullen door lekker een stuk te gaan kayaken of een hengeltje uit te gooien. Na de lunch begint u aan uw reis door 3 districten heen naar Berlijn, waar u de komende 2 avonden zult overnachten. Deze 3 distrikten Saramacca, Coronie en Para hebben elk hun eigen karakter door het behoud van hun authentieke cultuur en economische activiteit.

 

Reisafstand: ca. 280 km / 270 min.

Wandelafstand: N.v.t.

Maaltijden: O, L & D

Vertrektijd: Tussen 12.00 u en 13.00 u

Accommodatie: Palulu camping; 2 persoonskamer in een typische vijverlodge met gedeelde bad & toilet o.b.v. half pension

Bijzonderheden: Van Bigi Pan naar Palulu is er geen gids aanwezig. U wordt door een taxichauffeur gebracht naar uw bestemming, dus tussenstops zijn beperkt.

 

Dag 8: Berlijn

U heeft vandaag een vrije dag in het Savanne gebied rondom Zanderij. Uw evenvoudige accommodatie in het bos is gelegen langs een kreek waar het heerlijk is om een verfrissende duik in te nemen. Het is ook mogelijk om een wandeling te maken in de natuur, bijvoorbeeld naar het nabijgelegen dorpje Berlijn.

 

Reisafstand: N.v.t.

Wandelafstand: N.v.t.

Maaltijden: O & D (Lunch tegen vergoeding verkrijgbaar)

Accommodatie: Zelfde als dag 7

Bijzonderheden: Activiteiten zoals een boswandeling, een trip naar bird paradise en/of vlindertuin kunt u ter plekke bespreken en boeken.

 

Dag 9 tm 12: Marroncultuur aan de Boven Surinamerivier

Vandaag reist u per gemotoriseerde korjaal verder het oerwoud in via de Boven-Suriname rivier naar het eiland Isadou. In dit gebied liggen veel marrondorpjes, waar afstammelingen van weggelopen slaven wonen. De gastvrije bevolking is bijzonder trots op haar cultuur en laat ons graag kennismaken met de eeuwenoude gewoonten en gebruiken. Door het geïsoleerde leven diep in het regenwoud zijn deze onaangetast gebleven. In dit deel van de rivier zijn er indrukwekkende stroomversnellingen en bij laag water komen kleine zandstrandjes tevoorschijn.

De komende 3 dagen zullen gevuld worden met avontuurlijke activiteiten zoals intensieve boswandelingen, dorpswandelingen, boottochten en per boot avond kaaimannen spotten!

U overnacht in een eenvoudig houten huisje met uitzicht over de Jaw Jaw stroomversnelling.

Reisafstand: ca. 150 km / 150 min.

Wandelafstand: Tussen 1 en 2 km/ max. 120 min.

Maaltijden: O, L & D* (*Op dag 12 geen diner)

Vertrektijd: tussen 10.00 u en 11.00 u

Accommodatie Isadou: Eenvoudige houten lodge met 2 persoonsbedden en eigen bad & toilet (geen airco)

Bijzonderheden: Geen

 

Dag 12 Isadou – Afobaka Resort

Na de lunch op Isadou op dag 12 reist u naar Afobaka waar u 2 nachten zult verblijven.

Afobaka is een dorp in het district Brokopondo dat tot ontwikkeling kwam toen de stuwdam in 1961 en volgende jaren werd aangelegd. Het vormt tegenwoordig een belangrijke doorvoerhaven voor de marrons die in de dorpen langs het Brokopondo Stuwmeer wonen.

Accommodatie Afobaka resort: 2 persoonskamer met airconditioning en gedeelde bad & toilet

Bijzonderheden Afobaka resort: Als er tijd is en er een boot beschikbaar is, heeft u de gelegenheid een boottrip te boeken van 30 minuten op het Stuwmeer. Daarnaast kunt u ook relaxen bij de rivier die langs dit resort loopt.

 

Dag 13 Afobaka Resort – Brownsberg – Paramaribo

 

U ontwaakt op het Afobaka Resort, gelegen aan de linkeroever van de Suriname rivier en op steenworp afstand van het Brokopondo stuwmeer. Na het ontbijt rijdt u naar de 500 meter hoge Brownsberg met een schitterend uitzicht op het nabijgelegen stuwmeer. Tijdens een wandeling ziet u de idyllische watervallen en komt u oog in oog te staan met verschillende dieren, zoals de agouti en allerlei andere kleurrijke vogels. Met een beetje geluk ziet u ook nog enkele apensoorten, zoals de brulaap. Aan het eind van de middag reist u terug naar Paramaribo, waar u de laatste 2 nachten zult verblijven in het uitgekozen hotel.

 

Reisafstand: ca. 28 km / 90 min.

Wandelafstand: ca. 3 km / 180 min. heen en terug

Maaltijden: O & L (geen diner op dag 13)

Vertrektijd: Tussen 10.00 u en 11.00 u

Bijzonderheden: De boswandeling te Brownsberg, richting Leo vallen (een van de dichtsbijzijnde watervallen) duurt ongeveer 3 uren heen en terug met ongelijkheden en stijle gedeeltes zo nu en dan.

 

Dag 14: Vrije dag Paramaribo

Na de intensieve binnenlandse expedities kunt u vandaag lekker bijkomen en uw laatste dag vrij invullen in Paramaribo. Mocht u toch iets actiefs willen doen, dan heeft u keuze uit enkele optionele excursies (kosten niet inbegrepen).

 

Maaltijden: O

Accommodatie: Zelfde als dag 1

Bijzonderheden: Enkele suggesties voor optionele excursies die al vanaf 2 personen vertrekken zijn o.a. Commewijne river cruise, Houttuyn Wellness River Resort (via onze website kunt u meer hierover lezen)

 

Dag 15: Vertrek

In de morgen bent u vrij om te genieten van het zwembad of de laatste souvenirs te kopen. In de middag vertrekt uw airport shuttle naar de luchthaven voor de terugvlucht.

 

Reisafstand: ca. 50 km

Maaltijden: O

 

Dag 16: Aankomst

Op deze dag komt u aan op uw thuishaven of uw volgende bestemming.

Veelgestelde Vragen

 • Hoed of pet
 • Goede wandelschoenen
 • Lange broek en langemouw hemd
 • Fototoestel & goed opgelade batterijen
 • Regenjas/poncho
 • Zonnebrandolie
 • Muggenmelk
 • Rugzakje
 • Toiletartikelen
 • Zwemkleding
 • Waterschoenen
 • Slippers/ Flip flops
 • Zaklantaarn
 • Waterdichte zak t.b.v. elektronica en waardepapieren
 • Weekend tas voor de binnenlandse excursies
 • Kleingeld SRD/ Euro/ U$D (voor alcoholische drankjes en souvernirs)
 • Paspoort
 • Mondkap
 • Handsanitizer

Aankomst data: Donderdags (zaterdag is niet mogelijk)

 

Tarief p/p op basis van 2-personen in 1 double room: v.a. € 2048,- (exclusief vlieg ticket)

 

Single room toeslag: € 415,-

Algemene Informatie

-

 Reserveer

Trips:

16-Daagse Cross Country Expeditie

Gerelateerde Tours

Commewijne boot tour gasten rondleiding

Groepsrondreis Suriname

Vanaf € 2150

Avontuurlijke trektocht

Vanaf

Het meest halen uit een 9 daagse rondreis

Vanaf € 734