[gtranslate]

16-Daagse Suriname Highlights

vanaf

Duur

16 dagen

Min. Pers.

2

Ontdek Meer

Bekijk Suriname in al zijn pracht gedurende deze 16-daagse ontdekkingsreis. Begin in historisch Paramaribo, verken de plantages zoals Peperpot, duik in de diverse culturen van Nickerie en Boven-Suriname, ontdek het rijke vogelleven van Bigi Pan en geniet van avonturen in Afobaka, Brownsberg ‘s regenwoud en het Commewijne erfgoed.

Hoogtepunten/Activiteiten

Verkenning van historisch Paramaribo
Bezoek aan plantage Peperpot
Bezoek aan Nickerie en Bigi Pan
Bezoek aan het Afobaka resort, met een uitstapje naar Brownsberg
Verkenning van het Commewijne erfgoed

Advies van Insiders

Rea Orange Travel Suriname

Rea

Reisspecialist

Deze 16-daagse rondreis door Suriname wordt aanbevolen door Orange Travel. Verken in korte tijd alle hoogtepunten van het land – van de diverse cultuur in Paramaribo tot de prachtige natuur van Bigi Pan en Brownsberg. Een unieke kans om het authentieke Suriname te ervaren, met een mix van erfgoed en adembenemende landschappen.

Inclusief/Exclusief

Reserveringskosten @ € 20,- per boeking
Meet & Greet
Alle overnachtingen in toeristenklasse hotels en Jungle lodges
Verblijf te Nickerie-Bigi Pan, Bergendal, Commewijne op basis van logies & ontbijt
Verblijf te Anaula op basis van vol pension
Transfer vliegveld – hotel Paramaribo v.v.
Transfers per bus en/of boot (korjaal) naar Nickerie-Bigi Pan, Anaula, Bergendal, en Commewijne v.v.
Dag tours: Paramaribo bus tour, Peperpot plantage tour & Brownsberg tour
Alle genoemde activiteiten in tourbeschrijving te Nickerie-Bigi Pan, Bergendal, Commewijne en Anaula (afhankelijk van het weer en de waterstand)
Entreegelden tijdens de genoemde tours
Internationale vlucht
Overige maaltijden
exclusief-items
Persoonlijke uitgaven

Rondreis Informatie

Programma

 • 1: Aankomst – Paramaribo
 • 2: Peperpot Plantage tour
 • 3: Paramaribo bus tour
 • 4-6: Nickerie-Bigi Pan
 • 7-10: Anaula
 • 11-12: Afobaka
 • 13: Commewijne
 • 14: Paramaribo
 • 15: Retour vlucht
 • 16: Aankomst

 

Dag 1: Aankomst – Paramaribo
Transfer per shuttlebus naar uw hotel in het hart van Paramaribo, waar u de komende 3 nachten zult verblijven. Alle overnachtingen in Paramaribo zijn in dit hotel. Als u Paramaribo verlaat voor een meerdaagse tocht, kunt u hier veilig een deel van uw bagage opslaan.

 

Reisafstand: Ca. 50 km
Maaltijden: Geen
Accommodatie: Standaard 2 persoonskamer met airco/ privé bad & toilet
Bijzonderheden: N.v.t.

 

Dag 2: Plantage Peperpot

District Commewijne bloeide in de 19e eeuw vanwege de koffie- en cacao plantages. Tijdens uw bezoek aan Peperpot (een van de bekendste plantages in Suriname), neemt u een kijkje in het natuurpark, de oude koffiefabriek, de plantage woningen en de kampongs. Ook heeft u een bijzondere ontmoeting met de vriendelijkste Javaanse tuinier van Commewijne.

Reisafstand: Ca. 15 km
Wandelafstand: Tussen 3 en 5 km/ ca. 150 min.
Maaltijden: Ontbijt (in het hotel)
Vertrektijd: Tussen 07.30u en 08.00u
Accommodatie: Zelfde als dag 1
Bijzonderheden: Geen

 

Dag 3: Paramaribo stadstour

Het historische centrum van Paramaribo staat op de Werelderfgoedlijst van Unesco. Naast de unieke houten gebouwen, zijn de etnische groepen die hier leven kenmerkend voor de stad. U ontdekt de rijke geschiedenis, die achter de mooie houten gevels van de gebouwen schuilgaat.

Reisafstand: Ca. 10 km/ 210 min.
Wandelafstand: Ca. 3 km (niet aan een stuk door)
Maaltijden: Ontbijt (in het hotel)
Vertrektijd: Tussen 09.30u en 10.00u
Accommodatie: Zelfde als dag 1
Bijzonderheden: Op de maandag is het Fort Zeelandia gesloten dus kunnen we niet naar binnen, maar de gids zal we van buiten uit zijn verhaal vertellen. Tijdens deze tour zit u voor een groot deel van de tour in de bus; het rondlopen duurt gemiddeld 20 min. per gedeelte (vandaar er staat niet aan een stuk door bij de wandelafstand)

 

Dag 4: Paramaribo – Nickerie

Ontdek het kustgebied van Suriname. Vanuit Paramaribo in westelijke richting – via de districten Saramacca en Coronie – naar Nickerie. Zie hoe de bewoners uit elk district hun authentieke cultuur en economische activiteit hebben behouden, waardoor elk district z’n eigen karakter heeft. Het dagprogramma eindigt in New Nickerie, waar u de komende 2 nachten zult doorbrengen in een simpel maar gezellig hotel.

 

Reisafstand: Ca. 250 km
Wandelafstand: Nog geen kilometer
Maaltijden: O, L & D
Vertrektijd: Tussen 08.00u en 08.30u
Accomodatie: Standaard 2 persoonskamer met airco/ privé bad toilet
Bijzonderheden: Onderweg naar Nickerie maken wij enkele korte stops waarbij de gids zal vertellen over de historie en huidige situatie van de betreffende plaatsen

 

Dag 5: Bigi Pan – natuurreservaat

Bigi Pan herbergt 122 soorten kustvogels, waaronder de beroemde rode ibis en flamingo. Met de boot ontdekt u dit enorme moeras met een rijke flora en fauna en ervaart u dit paradijs voor vogelliefhebbers uit de eerste hand.

 

Reisafstand: Ca. 12 km
Maaltijden: O, L & D
Vertrektijd: Na het ontbijt
Accommodatie: 2 persoonskamer met airco/ privé bad & toilet
Bijzonderheden: N.v.t.

 

Dag 6: Nickerie – Paramaribo

Nickerie is een typisch landbouwdistrict en staat bekend om zijn smakelijke rijst. Vandaag krijgt u een rondleiding door de modernste rijstfabriek in Suriname. Na een zeer interessante ochtend begint u aan uw reis terug naar Paramaribo, waar u 1 nacht zult doorbrengen.

 

Reisafstand: Ca. 250 km
Maaltijden: O & L
Vertrektijd: Tussen 11.00u en 12.00u
Accommodatie: 2 persoonskamer met airco/ privé bad & toilet
Bijzonderheden: Geen

 

Dag 7-9: Marooncultuur aan de Boven-Suriname – Anaula

Vandaag reist u per bus en gemotoriseerde korjaal verder het oerwoud in via de Boven Suriname rivier naar het comfortabele eiland Anaula River Resort. In dit gebied liggen veel marrondorpjes, waar afstammelingen van weggelopen slaven wonen. De gastvrije bevolking is bijzonder trots op haar cultuur en laat ons graag kennismaken met de eeuwenoude gewoonten en gebruiken. Door het geïsoleerde leven diep in het regenwoud zijn deze onaangetast gebleven. In dit deel van de rivier zijn er indrukwekkende stroomversnellingen en bij een lage waterstand kunt u genieten van de mooie zandstrandjes die dan droog zijn komen te liggen.
De komende 3 dagen zullen gevuld worden met avontuurlijke activiteiten zoals intensieve boswandelingen, dorpswandelingen, boottochten en per boot in de avond kaaimannen spotten!
U overnacht in een stijlvolle lodge met het uitzicht op de Ferulassi stroomversnelling.

 

Dag 10: Anaula – Afobaka

U reist per boot en bus verder naar Afobaka River Resort, waar u 2 nachten zult verblijven. Langs de Surinamerivier, te midden van een adembenemend tropisch landschap, ligt dit luxe resort. Dit eco en culturele rivier resort is de perfecte plek om tussendoor te ontspannen van uw avontuurlijke tochten. U kunt dit gebied op eigen houtje verkennen. U zou bijvoorbeeld heerlijk kunnen ontspannen op het strand.

 

Reisafstand: Ca. 250 km
Maaltijden: –
Vertrektijd: Tussen 12.00u en 13.00u
Accommodatie: Lodge met airco en privé bad & toilet
Bijzonderheden: Voor de maaltijden graag contant geld meenemen (pinnen is niet altijd mogelijk)

 

Dag 11 Afobaka – Brownsberg

Het Brownsberg natuurreservaat beslaat uit 6000 hectare ongerept tropisch regenwoud en de bergtop (± 500 meter) biedt een prachtig uitzicht op het nabijgelegen stuwmeer. Tijdens een leerrijke boswandeling komt u langs idyllische watervallen en staat u oog in oog met verschillende exotische dieren zoals apen vogels en agouti’s. In de namiddag keert u weer terug naar het Bergendal River Resort.

 

Reisafstand: Ca. 20 km
Wandelafstand: Ca. 3 km/ 180 min.
Maaltijden: L
Vertrektijd: U wordt tegen 09.15u opgehaald te Afobaka
Accommodatie: Lodge met airco/ privé bad & toilet
Bijzonderheden: 

 

Dag 12: Afobaka – District Commewijne (plantage)

Na een ochtend van rust en natuur, reist u naar het district Commewijne, ooit beroemd om zijn suiker, cacao – en koffieplantages. Het dagprogramma eindigt in Nieuw-Amsterdam, waar u 2 nachten doorbrengt in een boetiek hotel.

 

Reisafstand: Ca. 120 km
Maaltijden: O
Vertrektijd: Rond 13.00u
Accomodatie: 2 persoonskamer/kingsize met airco/ privé bad & toilet
Bijzonderheden: Uw avondmaaltijd in het Bastion hotel (Commewijne) kunt u ook daar bestellen (er is een restaurant aanwezig).

 

Dag 13: Erfgoed van de suiker – en koffie plantages

Vandaag heeft u genoeg tijd om de ooit zo bloeiende plantages van Commewijne te verkennen. Bezoek het museum van Nieuw-Amsterdam* of boek een optionele fietstocht naar Plantage Marienburg*. In het leg seizoen (Februari t/m Juli) is het mogelijk om een schildpadden tour te boeken. Deze tour voert u per boot naar het strand van Braamspunt waar u het magische legproces van de reuze zeeschildpadden kunt ervaren*.

Optioneel op dag 13:

 U kunt e rook voor kiezen op deze nacht te overnachten op Frederiksdorp resort. Vanaf Bastion kunt u dan met een taxi gebracht worden naar Marienburg, alwaar u de boot neemt naar Frederiksdorp. Op Frederiksdorp kunt u eventueel ook activiteiten ondernemen zoals de dolfijnen tour, fietstours, zwamptour en nog veel meer. Wij kunnen de offerte altijd aanpassen.

 

Reisafstand: N.v.t.
Maaltijden: O
Vertrektijd: N.v.t.
Accommodatie: 2 persoonskamer met airco/ privé bad toilet
Bijzonderheden: Optionele tours en overige maaltijden zijn niet inbegrepen*

 

Eeuwenlang werden honderdduizenden slaven gedwongen aan het werk gezet op de vele suikerrietplantages gelegen aan de Commewijne- en Surinamerivier.

Veel van de 17e en 18e-eeuwse plantages in Suriname hadden romantische namen, maar verbergen een wereld van lijden en onderdrukking. Op het hoogtepunt van de slavernij waren er meer dan 500 plantages waarop de slaven moesten werken. Eerst werd alleen suiker geplant en later ook thee en cacao.

 

Dag 14: Commewijne- Paramaribo

Na een ontspannende ochtend aan het zwembad reist u terug naar uw hotel in Paramaribo. De rest van de middag heeft u de mogelijkheid om te gaan shoppen voor souvenirs en redelijk geprijsde zomerkleding en -schoenen.

 

Reisafstand: Ca. 20 km
Maaltijden: O
Vertrektijd: Bepaalt u zelf (wel 3 uren vooraf aangeven bij de receptie)
Accommodatie: Zelfde als dag 1 weer
Bijzonderheden: Geen

 

Dag 15: Vertrek

In de morgen bent u lekker vrij om te genieten van het zwembad of de laatste souvenirs te kopen. In de middag vertrekt u met de airport shuttle naar de luchthaven voor uw terugvlucht.

 

Reisafstand: ca. 50 km
Maaltijden: O

 

Dag 16: Aankomst 

Op deze dag komt u aan op uw thuishaven.

Veelgestelde Vragen

 • Powerbank:

Op sommige plekken zal er niet altijd stroom aanwezig zijn.

 • Goede wandelschoenen:

U gaat veel wandelen.

 • Handdoek: 

Voor zwemgelegenheden.

 • Hoed of pet:

Om uw gezicht te beschermen tegen de tropische zon.

 • Lange broek en (over) hemd met lange mouwen:

Voor jungle wandelingen en voor in de avond.

 • Muggenmelk:

Om u te beschermen tegen insectenbeten.

 • Regenjas /poncho:

Voor onverwachtse buien. 

 • Toiletartikelen:

Zorg ervoor dat u al uw Essentials bij heeft.

 • Zaklantaarn/ hoofdlamp:

Voor in de avonden.

 • Zonnebrandolie:

Om uw huid te beschermen tegen de zon.

 • Waterschoenen/ waterbestendige slippers:

Voor wanneer u gaat zwemmen in de rivier.

 • Rugzakje: 

Voor tijdens de excursies.

 • Waterdichte zak t.b.v. elektronica en waardepapieren:

Voor het geval u deze spullen veilig wilt houden.

 • Zwemkleding:

Voor wanneer u een verfrissende duik wilt maken.

 • Droge kleren:

Zorg dat u altijd een extra setje drogen kleren bij heeft.

 • Kleingeld SRD: 

Voor alcoholische drankjes en souvenirs.

 • Weekendtas: 

Voor de binnenlandse excursies.

 • Paspoort:

U komt langs verschillende controleposten.

 • Verrekijker/ fotocamera:

Om wild life te spotten en vast te kunnen leggen. 

Aankomstdata: zaterdag (donderdag is ook mogelijk)

Tarief p/p op basis van 2-personen in 1 double room: € ?

Single room toeslag: € ?

Algemene Informatie

-

 Reserveer

Trips:

16-Daagse Suriname Highlights

Gerelateerde Tours

Commewijne boot tour gasten rondleiding

Groepsrondreis Suriname

Vanaf € 2150

Avontuurlijke trektocht

Vanaf

Het meest halen uit een 9 daagse rondreis

Vanaf € 734